Nieuw keramiek werk in Expositie ‘Gerrie Oplaat-verhalen in klei’.

De afgelopen maanden waren in Oudheidkamer Hoolt’n kunstwerken van keramiek te zien van de eind vorig jaar overleden Holtense kunstenares Gerrie Oplaat. 

Samen met haar man Bennie Kolkman heeft zij vóór haar overlijden een groot aantal zelfgemaakte werken uitgezocht voor de expositie ‘Gerrie Oplaat-verhalen in klei’. 

 De expositie die begin oktober werd geopend, net na het overlijden van Gerrie, was vanaf het begin een groot succes bij de vele bezoekers. Familieleden, oud-cursisten, amateur-kunstenaars, geïnteresseerde Holtenaren en toevallige toeristen genoten van het werk van Gerrie. Velen van hen maakten bij de bezichtiging meteen gebruik van de mogelijkheid om een kunstwerk te reserveren om deze later te kopen en er thuis van te genieten. 

In overleg met de Oudheidkamer heeft Bennie onlangs besloten om alle gereserveerde en dus verkochte werken plaats te laten maken voor nieuwe kunstwerken van Gerrie. “Het aantal kunstwerken dat nu vervangen is door nieuwe kunstwerken betreft een groot deel van de oorspronkelijke collectie. 

Door de samenwerking met Wim Kwakernaak van de VHBK is met de vele nieuw geplaatste werken in feite een geheel nieuwe boeiende expositie ontstaan”, aldus Bennie Oplaat. 

De expositie ‘Gerrie Oplaat-verhalen in klei’ met de inmiddels nieuwe kunstwerken is te zien tot eind maart. De expositie is te vinden in de voorste expositieruimte en bevat veel unieke keramische werken die zowel qua techniek als ontwerp zeer divers zijn..  

In de achterste expositieruimte bevindt zich nog tot eind maart de expositie ‘Kunstig Holten’. Deze bestaat uit schilderijen, foto’s en ruimtelijke werken van zo’n twintig leden van de VHBK, als onderdeel van de EtalageKunstRoute