Kuier’n door het hart van Holten. 

Werkgroep Heemkunde van de Oudheidkamer Hoolt’n start deze zomer met het organiseren van een dorpswandeling onder de naam ‘Kuier’n door het hart van Holten’. Onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger van de Oudheidkamer worden deelnemers aan deze wandeling meegenomen langs historische plekjes in hartje Holten.

Vanaf de Oudheidkamer aan de Dorpsstraat 25-27 start de gids met een rondleiding door de Holtense dorpskern die loopt via diverse historische gebouwen en langs eeuwenoude plekjes. Deelnemers aan de tour horen de oude verhalen van ‘vrogger’ tijdens de wandeling en nemen onder meer een kijkje in de voormalige gevangenis in de Dorpskerk. De afsluiting van de dorpswandeling is bij Cafe-IJssalon de Biester waar iedere deelnemer een heerlijk ijsje wordt aangeboden.

Deze boeiende dorpswandeling duurt zo’n anderhalf uur en vindt plaats op elke woensdagmiddag vanaf 14.00 uur in de maanden juli, augustus en september. (6, 13, 20 en 27 juli, 3, 10, 17, 24 en 31 augustus, 7, 14, 21 en 28 september).

Prijs per persoon € 5,- inclusief ijsje. Kinderen t/m lagere school €3,-  Aanmelding voor deelname is alléén via de mail: ohk.dorpsrondleiding@gmail.com.  Pinnen is bij de Oudheidkamer niet mogelijk, gelieve met gepast geld betalen.

Voor groepen, op een ander tijdstip buiten de midweekse rondleidingen, is reservering mogelijk in overleg via tel. 0548-363799.