Kuier’n door het hart van Holten.

De werkgroep Heemkunde van de Oudheidkamer Hoolt’n was de afgelopen tijd al weer druk bezig met kuier’n door het hart van Holten.

De komende maanden zijn er nog genoeg gelegenheden voor wie ook graag ‘ns mee wil kuier’n.

Onder begeleiding van een deskundige vrijwilliger van de Oudheidkamer worden deelnemers aan deze wandeling meegenomen langs historische plekjes in hartje Holten.

Vanaf de Oudheidkamer aan de Dorpsstraat 25-27 start de gids met een rondleiding door de Holtense dorpskern die loopt via diverse historische gebouwen en langs eeuwenoude plekjes. 

Deelnemers aan de tour horen de oude verhalen van ‘vrogger’ tijdens de wandeling en nemen onder meer een kijkje in de voormalige gevangenis in de Dorpskerk, met als afsluiting van de tour een heerlijk ijsje bij Cafe-IJssalon de Biester.

Deze boeiende dorpswandeling duurt zo’n 1½ uur en vindt deze zomer nog plaats op de volgende woensdagmiddagen vanaf 14.00 uur: 5 en 19 juli, 2, 16 en 30 augustus, en 6 september.

Prijs per persoon € 5,- inclusief ijsje, kinderen t/m lagere school €3,- . Pinnen is bij de Oudheidkamer niet mogelijk, gelieve met gepast geld betalen.

Via ohk.dorpsrondleiding@gmail.com kan men zich aanmelden voor deelname. Voor groepen, op een ander tijdstip buiten de midweekse rondleidingen, is reservering mogelijk in overleg via tel. 0548-363799. Op www.oudheidkamerholten.nl is meer informatie te vinden over Oudheidkamer Hoolt’n.