Foto-expositie psv De Holterbergruiters in ‘t Mossink.

Afgelopen november vond in sporthal ’t Mossink de officiële opening plaats van de foto-expositie over paardensportvereniging De Holterbergruiters. De opening werd verricht door Gerrit te Winkel van de Oudheidkamer Hoolt’n. Hierbij waren de bestuursleden van de Holterbergruiters aanwezig waaronder waarnemend voorzitter Melissa Oomen-ten Velde en Erik Vincent, en verder Dries Willems, Wim en Jannie Aaltink en bestuursleden van de Oudheidkamer Hoolt’n.

Jaarlijks organiseert de Oudheidkamer een foto-expositie in ’t Mossink in samenwerking met een Holtense sportvereniging. Dit maal is het de beurt aan psv De Holterbergruiters. Deze vereniging is een fusie tussen RV De Bergruiters, opgericht in 1933, en PC De Bergruitertjes uit 1961. De foto’s hangen in de hal van de sporthal tot achter bij de garderobe. Naast de vele foto’s zijn ook de twee originele vaandels te zien van beide clubs.

De expositie is het komende jaar vrij te bezichtigen tijdens de openingstijden van ’t Mossink.

Melissa Oomen-te Velde en Gerrit te Winkel met een foto van Kim Hietbrink in actie
-

Een foto uit 1933 met het oprichtingsvaandel van de Bergruiters, met op het paard de heer H. Kers en verder de heren Korthals Altes, Beldman, Wechstapel, Wansink en Nijland.