‘Boskopn doo’ in Oudheidkamer Hoolt’n.

De komende maanden toont Oudheidkamer Hoolt’n de expositie ‘Boskopn doo’: nostalgisch winkelinterieur met bijbehorende kruidenierswaren zoals het in de jaren ’50 en ’60 in menig dorp te vinden was.

In de voorste expositieruimte staat een grote originele kassa op een houten toonbank waar vroeger de boodschappen werden afgerekend. 

De vitrines zijn voorzien van onder meer diverse soorten rookwaren, blokken toiletzeep en ‘grootmoeders schoonmaakmiddeltjes’ die bij de bezoekers waarschijnlijk veel herkenning zullen opleveren.

Aan de wanden hangen prachtige oude foto’s van inmiddels verdwenen Holtense kruidenierswinkels met toenmalige eigenaar, personeelslid of klant.

In de middelste ruimte heeft de werkgroep Textiel een opstelling gemaakt van kleding en attributen die laten zien hoe de vroegere huisvrouw op pad ging om de wekelijkse boodschappen in huis te halen.

 

In de achterste exporuimte is er aandacht voor beeld en geluid van ver terug in de vorige eeuw: antieke radio’s, beeldbuizen, pick-ups, oude camera’s en geluidsapparatuur.

Tevens hangen er foto’s van de Holtense winkels waar deze apparatuur destijds te koop was en liggen er handgeschreven facturen en reclamemateriaal uit vervlogen tijden.

De werkgroep Mariniers toont in hun expositieruimte het thema ‘Wintertraining Noorwegen/Schotland (Arctic)’, een training met zware beproevingen onder extreem koude omstandigheden. Wie de training behaalde, verdiende het embleem ‘hijgend hert’. Er zijn winterkleding en ski’s die in deze trainingen gebruikt zijn. Verder zijn videobeelden en foto’s van trainingen te zien vanaf de jaren ’80 tot nu.       

Oudheidkamer Hoolt’n aan de Dorpsstraat 25-27 is geopend op dinsdag t/m zaterdag van 13.30 uur tot 16.00 uur. 

Entree is gratis, vrije gift is welkom. 

Donateur worden? Dat kan! Aanmelding hiervoor graag via oudheidkamer-holten@home.nl of mob. 06-83143297.

Alle informatie over de Oudheidkamer is te vinden op www.oudheidkamerholten.nl.